Φάβα

Υλικά

½ κιλό φάβα
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 μικρά κρεμμύδια
αλάτι, πιπέρι
λεμόνι
μαϊντανό

Εκτέλεση

Πλένουμε τη φάβα και τη σκεπάζουμε με νερό.
Όταν αρχίσει να βράζει αφαιρούμε τον αφρό και προσθέτουμε το ένα κρεμμύδι κομμένο σε τέταρτα.
Την αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου μία ώρα ή ωσότου μαλακώσει.
Την περνάμε από το μύλο των χόρτων και προσθέτουμε το μισό λάδι, 2 κουταλάκια κοφτά αλάτι και λίγο πιπέρι.
Βράζουμε τη φάβα σε σιγανή φωτιά επί 5 λεπτά ενώ την ανακατεύουμε συνεχώς.
Τη σερβίρουμε στα πιάτα και την πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
Την ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και με χυμό λεμονιού.
Πασπαλίζουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά. Σερβίρεται ζεστή ή κρύα. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top