Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


cheesecake με επικάλυψη βατόμουρο και μύρτιλα

EΛΕΝΗ ,εκπομπή στις 10/12/2019 

 

Εκτέλεση 

Για την βάση μπισκότου 

 

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι, τα τριμμένα μπισκότα, την κανέλα και το λιωμένο ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια ΧΩΡΙΣ λακτόζη. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί η τσέρκι και το πιέζουμε καλά. Το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. 

 

Για την κρέμα

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό. 

Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί MASCARPONE AURICCHIO, την CREMA DI PROVOLONE AURICCHIO και την ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Χτυπάμε τα 300 γρ από την κρέμα γάλακτος μέχρι να στέκεται. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε τα υπόλοιπα 50 γρ από την κρέμα γάλακτος και διαλύουμε μέσα σε αυτήν τα μαλακωμένα φύλλα ζελατίνης. 

Προσθέτουμε στο μείγμα των τυριών την χτυπημένη κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες, την χλιαρή κρέμα με τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε την κρέμα πάνω από την βάση του μπισκότου και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά. 

 

Για την επικάλυψη 

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε τα κόκκινα μούρα μαζί με την ζάχαρη και τα ξύλα κανέλας σε μέτρια φωτιά να βράσουν για περίπου 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Κατεβάζουμε από την φωτιά, προσθέτουμε τα μαύρα μύρτιλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει τελείως. Κατόπιν αφαιρούμε τα ξύλα κανέλας και την απλώνουμε στην επιφάνεια του cheesecake ..  

 

 



Υλικά

Για την βάση μπισκότου 

400 γρ τριμμένα μπισκότα 

140 γρ ΑRISTON, SOFT βούτυρο με φυτικά έλαια ΧΩΡΙΣ λακτόζη λιωμένο

1/2 κγ κανέλλα 

 

Για την κρέμα 

500 γρ τυρί MASCARPONE AURICCHIO

300 γρ CREMA DI PROVOLONE AURICCHIO 

350 γρ κρέμα γάλακτος

150 γρ ζάχαρη άχνη 

10 γρ φύλλα ζελατίνης 

3 κάψουλες βανίλιας 

 

Για την επικάλυψη 

400 γρ κόκκινα μούρα

100 γρ μαύρα μύρτιλλα 

200 γρ ζάχαρη 

2 ξύλα κανέλας 

 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend