Au Gratin με Πέννες, Σπανάκι και Λουκάνικο

Υλικά

1 πακέτο πέννες
3–4 φρέσκα κρεμμυδάκια
400 gr. κατεψυγμένο σπανάκι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
250 gr. λουκάνικα χωριάτικα ή Φρανκφούρτης
200 gr. παρμεζάνα
100 gr. γραβιέρα
3 κουταλιές φρυγανιά
1 κουταλιά μουστάρδα
150 gr. cot­tage cheese
250 gr. κρέμα γάλακτος
3 αυγά
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά να κρατάνε (12 λεπτά), τα σουρώνουμε και περιχύνουμε 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Περιμένουμε να κρυώσουν. Κόβουμε σε λεπτές ροδέλες τα λουκάνικα και τα σοτάρουμε στο τηγάνι μόνα τους. Τα βγάζουμε και βάζουμε στο τηγάνι 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, προσθέτουμε το σπανάκι (αν είναι φρέσκο το ζεματίζουμε πρώτα), μέχρι να πιούν τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε, κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το cot­tage cheese.

Αλείφουμε με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το pyrex και στρώνουμε τα μισά ζυμαρικά, σκορπίζουμε τα μισά λουκάνικα και το μισό σπανάκι και πασπαλίζουμε με παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε με την ίδια σειρά.

Σε ένα μπωλ βάζουμε τη μουστάρδα και τη διαλύουμε με λίγο νερό. Προσθέτουμε τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και την υπόλοιπη παρμεζάνα και χτυπάμε με το σύρμα. Περιχύνουμε το φαγητό. Ανακατεύουμε τη φρυγανιά με τη γραβιέρα και πασπαλίζουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς περίπου μισή ώρα, μέχρι να ροδίσει. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top