Aristonkitchen logo Το κλειδί της εκλεκτής κουζίνας από το 1903


Κοκκινιστό Σμυρναίικο πολύ μαλακό ,από το 1930 Κα Μανή

Επειδή  , όσο παλιότερες οι συνταγές  ,τόσο πιο δυνατές κατά την γνώμη μου και λόγω της διαφημιστικής μας καμπάνιας  που έφερε πολύ νέο κόσμο κοντά στο  site μας  ,που βέβαια βρίσκεται στην διάθεση των καταναλωτών από το 2006 ,ανοίξαμε τα παλιά κιτάπια της ARISTON και αναρτούμε 2 Σμυρναίικες κορυφαίες συνταγές ( Κεφτέδες Σμυρναίικοι , υπέροχοι _αφρός & Κοκκινιστό Σμυρναίικο ,πολύ μαλακό )που δεν είχαμε αναρτήσει  .

Χαίρομαι που είστε κοντά μας και εύχομαι τα προϊόντα μας και οι συνταγές μας να σας δώσουν υγεία , χαρά και πολλά εύσημα από αυτούς που θα τις γευτούν ..Αν υπάρχουν σε κάποιες συνταγές κάποια λάθη στα πολλά διαφορετικά updates που έχουν γίνει από την ίδρυση αυτού του site ως συνέπεια της αλματώδους  και συνεχής ανανέωσης της τεχνολογίας ,zητούμε την κατανόησή σας ..

…. με παντοτινή αγάπη ,ο διαχειριστής HARRIS ARISTON !!!

Κοκκινιστό Σμυρναίικο _πολύ μαλακό  ,από τις  7/7/1930 χαρισμένο από την Κα Μανή

 Με αυτόν τον τρόπο μαγειρέματος ,το κρέας βγαίνει πολύ μαλακό .

Πλένουμε το κρέας και το σκουπίζουμε καλά .Σοτάρουμε το κρέας μας 1,5 kg μοσχαρίσιο κρέας σε κομμάτια σε 3 κουταλιές ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ .Βγάζουμε το κρέας και τσιγαρίζουμε 4 ψιλοκομμένα κρεμμύδια και 3 σκελίδες σκόρδο ,μόνα τους .Αφού τσιγαριστούν προσθέτουμε το κρέας και σκεπάζουμε με ζεστό νερό ,έτσι ώστε να καλυφθεί το κρέας .Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για μία ώρα .όταν το κρέας μαλακώσει προσθέτουμε ½ κουτί τομάτες ψιλοκομμένες και 400 gr  μανιτάρια ψιλοκομμένα  ,προσθέτουμε αλάτι ,πιπέρι ,ελάχιστη κανέλλα και ελάχιστο γαρύφαλλο τριμμένο .

Συνοδεύεται με πατάτες πουρές ,μακαρόνια ή ρύζι πιλάφι .



Υλικά

1/5 kg μοσχαρίσιο κρέας κομμένο σε κομμάτια

4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

3 σκελίδες σκόρδο συνθλιμένες

3 κ.σούπας ARISTON ,ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ

Αλάτι ,Πιπέρι

Μία πρέζα γαρύφαλλο & λίγη κανέλα

1 κουτί τοματάκια ψιλοκομμένα

1 κουτί μανιτάρια περίπου 400 gr 



Back to menu         Back to top         Print         E-mail me to a friend