Ψαρονέφρι λεμονάτο με baby πατάτες και Σαφράν, της Κλαίρης Μιχαήλ
Υλικά
1 κιλό ψαρονέφρι, κομμένο ροδέλες λεπτές
2 λεμόνια
1 ποτήρι κόκκινο κρασί
1 κιλό baby πατάτες
λίγο αλάτι και πιπέρι
λίγη ρίγανη
1 λεπτοκομμένο ξερό κρεμμύδι
3 λεπτοκομένες σκελίδες σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5%
Εκτέλεση
1. Τοποθετούμε τις ροδέλες από ψαρονέφρι σε ένα μεγάλο βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε τις 2 κουταλιές ΑRISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 5%.
2. Αφήνουμε να σιγοψηθεί, γυρίζοντάς το και προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι, καθώς και το χυμό από τα λεμόνια.
3. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρασί και το αφήνουμε να σιγοβράσει μαζί με τα κρεμμύδια και τις σκελίδες σκόρδο.
4. Παράλληλα γυρίζουμε το κρέας για να ψηθεί ομοιόμορφα.
5. Ρίχνουμε τη ρίγανη.
6. Φτιάχνουμε μια ωραία στρώση από τις πατάτες να καλύψει όλο το κρέας. Αφήνουμε το φαγητό σε πολύ χαμηλή φωτιά και σκεπασμένο να σιγοβράσει για 20 με 30 λεπτά…ανάλογα με την κουζίνα μας.
7. Τέλος, σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε 10 λεπτά σκεπασμένο.
8. Σερβίρουμε σε μεγάλη στρογγυλή πιατέλα το κρέας με τις πατατούλες γύρω γύρω και προσθέτουμε από πάνω το ζουμάκι!
Καλή σας απόλαυση!