Προφιτερόλ Bienvenue από τον Pastry Chef Χρήστο Βέργαδο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

Ζύμη για σου :

100 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

50 gr.  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

250 ml νερό 

150 gr. αλεύρι 

1 πρέζα αλάτι

1 κουταλιά ζάχαρη 

4 αυγά 

για την κρέμα πατισερί :

500 ml γάλα 

2 κρόκοι 

100 gr. ζάχαρη 

40 gr. Corn Flour

50 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

2 βανίλιες 

για την σάλτσα :

350 gr. λευκή σοκολάτα 

250 ml γάλα 

300 ml κρέμα γάλακτος 

1 κ.σ.  ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

Χρώμα ζαχαροπλαστικής 

για την διακοσμητική καραμέλα :

500 gr. ζάχαρη 

250 ml νερό 

125 gr. γλυκόζη 

Εκτέλεση

ΕΛΕΝΗ, 14–5‑2015  

Εκτέλεση σου:

Bάζουμε σε μια κατσαρόλα το νερό, το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, τα ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τη ζάχαρη και το αλάτι να βράσουν. Μόλις πάρουν βράση προσθέτουμε το αλεύρι — κοσκινισμένο — και ανακατεύουμε συνεχώς με κουτάλα μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και το βάζουμε στον κάδο του μίξερ με φτερό. Ξεκινάμε το χτύπημα στη μεσαία ή γρήγορη ταχύτητα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Βγάζουμε το μείγμα από τον κάδο, το βάζουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και βάζουμε σε λαμαρίνες στα σχήματα που θέλουμε.

Ψήσιμο σου:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210°C και βάζουμε τα σου για 10 λεπτά και στους 190°C για άλλα 15 λεπτά.

Εκτέλεση κρέμας:

Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα και τη μισή από τη ζάχαρη. Χτυπάμε τους κρόκους μαζί με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν. Μόλις ασπρίσουν προσθέτουμε το Corn Flour, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στο μείγμα των κρόκων ρίχνουμε λίγο-λίγο από το ζεστό γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα και κατόπιν αυτό το μείγμα το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα, ανακατεύοντας επάνω στη φωτιά μέχρι να δέσει. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ.

Εκτέλεση σοκολάτας:

Λιώνουμε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

Εκτέλεση καραμέλας:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά βράζοντας τα μέχρι τη θερμοκρασία των 145°C. Κατόπιν την αδειάζουμε σε φύλλο σιλικόνης και την επεξεργαζόμαστε ανάλογα με την κατασκευή που θέλουμε να ετοιμάσουμε. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top