Πουτίγκα Μήλου
Υλικά
1 φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
½ φλυτζάνι ψιλοκομμένο καρύδια
λίγη κανέλα
2 ½ φλυτζάνια τσαγιού γάλα
2 φλυτζάνια τσαγιού ψίχα ψωμιού, κομμένη σε κύβους
ελάχιστο αλάτι
1 φλυτζανάκι του καφέ ζαχαρούχο χυμό πορτοκαλιού
½ φλυτζάνι τσαγιού σταφίδα ξανθή
2 αυγά, βανίλια
λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το βουτύρωμα της φόρμας
Εκτέλεση
Της Χρύσας Παραδείση
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές φέτες τα μήλα. Προσθέτουμε τη μισή ζάχαρη, τα μισά καρύδια και ελάχιστη κανέλα. Βάζουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο μικρό σκεύος γιουβέτσι που να παίρνει 2 κιλά νερό.
Αναμιγνύουμε το γάλα, το ψωμί σε μικρούς κύβους, τα υπόλοιπα καρύδια, την υπόλοιπη ζάχαρη, λίγη κανέλα, ελάχιστο αλάτι, το χυμό πορτοκαλιού, τη σταφίδα, τα αυγά χτυπημένα και λίγη βανίλια.
Ρίχνουμε το μείγμα στο γιουβέτσι. Τοποθετούμε το γιουβέτσι σε ταψί με ζεστό νερό και ψήνουμε για 1 ώρα σε μέτριο φούρνο, στους 180°C.
Σερβίρουμε την πουτίγκα χλιαρή με Κρεμ Ανγκλέζ, επίσης χλιαρή.