Πουτίγκα με μπανάνα και ακτινίδιο
Υλικά
1 μεγάλο πράσινο μήλο βιολογικό με την φλούδα του
4 ακτινίδια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες
2–3 μπανάνες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε φέτες
3 κουταλιές της σούπας cranberries
2 βιολογικά αυγά ελεύθερης βοσκής
2 κουταλιές της σούπας βιολογικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλιές της σούπας αλεσμένα αμύγδαλα
200 ml γάλα βιολογικής σόγιας
Εκτέλεση
Η συνταγή αυτή δεν περιέχει ζάχαρη. Έχει όμως ασβέστιο, μαγνήσιο, βιταμίνη C, κάλιο και ουσιώδη λιπαρά οξέα.
Θερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C, Gas mark 4. Αφαιρούμε το κέντρο του μήλου και το κόβουμε με την φλούδα του σε πολύ μικρά κομμάτια και το ξύνουμε στον τρίφτη. Το μαγειρεύουμε σε δυο κουταλιές της σούπας νερό για 7 ή 8 λεπτά με το καπάκι κλειστό μέχρι να γίνει πολτός. Τον απλώνουμε σε μια φόρμα για πίτα.
Τοποθετούμε τις φέτες των ακτινίδιων πάνω από τον πολτό του μήλου και τις φέτες των μπανανών πάνω από τις φέτες των ακτινιδίων. Τα κόκκινα μύρτιλλα (Cranberries) τα τοποθετούμε διάσπαρτα πάνω από όλα τα φρούτα.
Σε ένα μπωλ κτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι τα αμύγδαλα και το γάλα σόγιας και περιχύνουμε με το μείγμα τα φρούτα. Ψήνουμε την πουτίγκα στον φούρνο για 50 λεπτά χωρίς να την σκεπάσουμε έως ότου η κρέμα πήξει και ροδίσει ελαφρά. Η πουτίγκα αυτή σερβίρεται ζεστή μόνη της ή με γιαούρτι ή παγωτό.