Πουγκιά με Γαρίδες
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
1/2 κιλό γαρίδες χωρίς κεφάλια
250 gr. ανθότυρο ή μανούρι
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
1 πιπεριά πράσινη κομμένη σε κύβους
1 κρεμμύδι μέτριο πολτοποιημένο
3–4 κουταλιές μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
μερικές σταγόνες tabasco
λίγο λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, για να περιχύσουμε πάνω από το κάθε πουγκί
Εκτέλεση
Βράζουμε νερό με αλάτι και όταν βράσει, βάζουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 3 λεπτά. Εάν είναι κατεψυγμένες, τις αφήνουμε να ξεπαγώσουν στην συσκευασία τους και τις σουρώνουμε χωρίς να τις ξεπλύνουμε. Εάν είναι μεγάλες τις κόβουμε σε κομμάτια.
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε τις τομάτες, αλάτι, πιπέρι και όταν πάρει βράση, ρίχνουμε τις γαρίδες και ψήνουμε λίγο. Βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον μαϊντανό και το Tabasco. Ρίχνουμε μέσα το τυρί σε κομματάκια και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει τελείως. Παίρνουμε ένα φύλο κρούστας, το αλείφουμε με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το διπλώνουμε στη μέση και μετά ξαναδιπλώνουμε. Κάθε φύλλο βγάζει 4 κομμάτια για τα πουγκιά. Βάζουμε από λίγη γέμιση στο κέντρο του κάθε κομματιού, σηκώνουμε τις άκρες και τις υγραίνουμε με λίγο νερό για να μην ανοίξουν.
Αλείφουμε μία λαμαρίνα με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, αραδιάζουμε τα πουγκιά, περιχύνουμε με ένα κουταλάκι λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ το καθένα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά.