Πιροσκύ
Υλικά
ζύμη τσουρεκιού
½ κιλό κιμά
2–3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουταλιές σούπας ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι
πιπέρι
1 αυγό ωμό
2 αυγά βραστά ψιλοκομμένα
λάδι ραφινέ ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα
άνηθο
Εκτέλεση
Ετοιμάζουμε τη ζύμη τσουρεκιού και αφήνετε να μείνει σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιαστεί σε όγκο. Σωτάρουμε τον κιμά και τα κρεμμυδάκια με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Προσθέτουμε 2 κουταλάκια τσαγιού κοφτά αλάτι, λίγο πιπέρι και μερικές κουταλιές σούπας νερό. Αφήνουμε τον κιμά να σιγοψηθεί σκεπασμένο επί ½ ώρα. Τον βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε άνηθο ψιλοκομμένο, το αυγό χτυπημένο και τα βραστά αυγά.
Ανοίγουμε κομμάτια ζύμης σε φύλλο πάχους ενός περίπου εκατοστού και το κόβουμε με κουπ-πατ σε δίσκους διαμέτρου 8–10 εκατοστών. Βάζουμε στο κέντρο μισή έως μία κουταλιά από το μείγμα του κιμά. Υγραίνουμε το φύλλο γύρω–γύρω σηκώνουμε και ενώνουμε τις δύο πλευρές με τρόπο ώστε να κλείσει ή γέμιση μέσα και το πιροσκύ να πάρει το σχήμα αυγού.
Αφήνουμε τα πιροσκύ επάνω σε πετσέτα σκεπασμένα σε χλιαρό μέρος ωσότου διπλασιασθούν σχεδόν σε όγκο. Τα ρίχνουμε τμηματικά σε μπόλικο και καυτό λάδι και αφήνουμε να ψηθούν σε μέτρια φωτιά επί 3–4 λεπτά. Όταν φουσκώσουν και ροδίσουν τα βγάζουμε από το λάδι και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με χαρτοπετσέτες. Τα σερβίρουμε ζεστά.
(Προσθέτουμε στο μείγμα για πιροσκύ λίγο κάρυ ή πάπρικα με λίγη Worcestershire Sauce για πιο πικάντικη γεύση)