Πιλάφι Λαχανικών
Υλικά
2 φλιτζάνια ρύζι
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλιτζάνι ζαμπόν κομμένο σε κύβους
4 1/2 φλιτζάνια νερο
1 κόκκινη πιπεριά σε κύβους
1 φλιτζάνι αρακά
1/2 φλιτζάνι καλαμπόκι
2 καρότα σε κύβους
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σερβίρεται σε φόρμα και είναι εντυπωσιακό σε εμφάνιση και γεύση. Βάζουμε το ρύζι σε σουρωτήρι και το πλένουμε καλά. Αφήνουμε να στραγγίσει. Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι. Κατόπιν προσθέτουμε το ρύζι μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε το ζαμπόν και την πιπεριά και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να σιγοβράσει για 25 λεπτά περίπου. 10 λεπτά πριν το τέλος του μαγειρέματος θα βάλετε μέσα τον αρακά, το καλαμπόκι και τα καρότα. Τοποθετούμε το πιλάφι σε φόρμα με τρύπα στη μέση, αφού πιέσουμε καλά για να πάρει το σχήμα της. Αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και σερβίρουμε.