Περγαμόντο

Εκτύπωση Συνταγής

Υλικά

15 περγαμόντα
2 κιλά ζάχαρη
2 ποτήρια νερό
χυμός από ένα λεμόνι

Εκτέλεση

Ξύνουμε με την ψιλή πλευρά του τρίφτη το εξωτερικό μέρος της φλούδας από τα περγαμόντα, γιατί είναι πολύ πικρό.

Κόβουμε από τα φρούτα ένα μικρό τμήμα από πάνω και από κάτω και χωρίζουμε τη φλούδα από τη σάρκα του φρούτου. Κόβουμε τη φλούδα του κάθε περγαμόντου σε 4–6 κομμάτια και τυλίγουμε τις φλούδες σε ρολό και τις καρφώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.

Σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό ρίχνουμε μέσα τις φλούδες και τις αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά (από τη στιγμή που θα ξαναρχίσει ο βρασμός).

Τις βγάζουμε και τις μεταφέρουμε σε μία λεκάνη με κρύο νερό, όπου και θα τις αφήσουμε για τις επόμενες 24 ώρες και θα αλλάζουμε το νερό τους με καθαρό κάθε 3–4 ώρες. 

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη μαζί με ένα ποτήρι νερό να βράσουν. Μόλις το σιρόπι αρχίζει να δένει ρίχνουμε τις φλούδες από τα περγαμόντα και τις αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με μια πετσέτα αφού κρυώσει πρώτα λίγο το γλυκό μας και την αφήνουμε σκεπασμένη όλο το βράδυ μέχρι να κρυώσει εντελώς.

Την επόμενη μέρα αν το σιρόπι δεν έχει δέσει καλά, βγάζουμε το γλυκό από την κατσαρόλα και ξαναβράζουμε σκέτο το σιρόπι μας μέχρι να δέσει.

Αφού κρυώσει καλά το γλυκό το τοποθετούμε σε αποστειρωμένα βάζα.
Μπορούμε να κρατήσουμε το γλυκό εκτός ψυγείου, μέχρι να ανοίξουμε το βάζο.

Καλή σας επιτυχία!

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top