Παξιμαδάκια με ροδάκινο
Υλικά
Για τα παξιμαδάκια:
155 gr. και 2 κουταλιές απλό αλεύρι
2 κουταλιές και 1 κουταλάκι ζάχαρη
1 κουταλιά Baking Powder
1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα
1/4 κουταλάκι αλάτι
5 κουταλιές αγελαδινό βούτυρο, σε μικρά κομμάτια
125 ml πλήρες ή ελαφρύ βουτυρόγαλα
1/2 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500 gr. ροδάκινα, ξεφλουδισμένα σε φέτες
80 ml χυμό πορτοκάλι
90 gr. σιρόπι σφένδαμου
Εκτέλεση
Με γλυκιά σαντιγί για σερβίρισμα
Για τα παξιμαδάκια:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Έχουμε έτοιμο ένα χαρτί bake. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι, τις 2 κουταλιές ζάχαρη, το Baking Powder, την κανέλα και το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά. Κόβουμε τις 5 κουταλιές βούτυρο μέχρι να μοιάζει με χοντροκομμένα ψίχουλα. Το βάζουμε στο μείγμα με το αλεύρι σιγά-σιγά με σπάτουλα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ομοιόμορφο. Βάζουμε τη ζύμη μας σε αλευρωμένη επιφάνεια. Πιέζουμε σιγά-σιγά σε ένα χοντρό τετράγωνο με πάχος 10 εκ. Ισιώνουμε τις πλευρές με ένα μαχαίρι και κόβουμε στα 4. Βάζουμε τα τετράγωνα στο χαρτί bake, με αρκετό κενό ανάμεσα τους. Πασπαλίζουμε με το κουταλάκι τη ζάχαρη που μας έχει απομείνει. Τα ψήνουμε μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν, για περίπου 15–18 λεπτά. Τα βάζουμε πάνω σε μία σχάρα μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Στο μεταξύ λιώνουμε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα αντικολλητικό τηγάνι πάνω από μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα ροδάκινα σε ένα στρώμα και μαγειρεύουμε, γυρνώντας μία φορά με πιρούνα για περίπου 2 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και σιγοβράζουμε μέχρι τα ροδάκινα να τσιμπιούνται με το πιρούνι, για ακόμα 4 λεπτά. Προσθέτουμε το σιρόπι σφενδάμου και σιγοβράζουμε μέχρι τα ροδάκινα να γυαλίσουν, στον πάτο έχουμε ακόμα λίγο σιρόπι, για 1–2 λεπτά. Βάζουμε στην άκρη.
Για το σερβίρισμα, κόβουμε τα παξιμαδάκια στη μέση. Βάζουμε το κάτω μισό στο πιάτο και βάζουμε από πάνω μερικά ροδάκινα μαζί με λίγο σιρόπι και σκεπάζουμε με ένα σβώλο σαντιγί. Βάζουμε το άλλο μισό από το παξιμαδάκι από πάνω και σερβίρουμε.