Πατάτες φούρνου με κρεμμύδια και ντομάτα από την Chef Ρένια Σίμωση
Υλικά
1 κιλό πατάτες
½ κιλό ντομάτες
½ κιλό κρεμμύδια ξερά
3–4 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 λεμόνι
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Κόψτε τα κρεμμύδια όπως τα κόβετε στη σαλάτα και βάλτε τα σε ένα μπωλ με νερό και λίγο ξύδι μέχρι να ετοιμάσετε και τα υπόλοιπα υλικά. Καθαρίστε και κόψτε τις πατάτες σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τις σε ένα ταψί με το χυμό από το λεμόνι, αλατίστε τις και αλείψτε τις με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Κόψτε τις ντομάτες σε κομμάτια και απλώστε τις πάνω από τις πατάτες. Αλατίστε και ρίξτε ρίγανη. Στο τέλος στραγγίστε το κρεμμύδι ρίξτε το από πάνω. Ψήστε για 1 – 1 ½ ώρα μέχρι να ψηθούν οι πατάτες και να πιούν το ζουμί τους. Μην ανακατέψτε το φαγητό κατά τη διάρκεια του ψησίματος. Τα υγρά της ντομάτας και του κρεμμυδιού θα μαλακώσουν και θα ψήσουν τις πατάτες.