Πατάτες φούρνου Hasselback

Υλικά

12 μέτριες πατάτες φούρνου
8 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
12 καλαμάκια για σουβλάκι
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Μια φαντασμαγορική συνταγή από τη Σουηδία για τις πιο τραγανές και νόστιμες πατάτες φούρνου που φάγατε ποτέ.
Εφευρέθηκε από το φημισμένο εστιατόριο ΗASSELBACKEN, στη Στοκχόλμη.
Ξεχωρίζουν, προσφέροντας πολλαπλές επιφάνειες για να γίνει η πατάτα τραγανή και οπτικά εντυπωσιακή.

Ξεφλουδίστε τις πατάτες και κόψτε μια λεπτή φέτα στην βάση της κάθε πατάτας, ώστε να πατάει καλά στο ταψί. Περάστε ένα καλαμάκι για σουβλάκι μέσα από κάθε πατάτα, παράλληλα στην επιφάνεια εργασίας και περίπου 1 cm από τη βάση της πατάτας–αυτό θα εμποδίσει το μαχαίρι από το να κόψει την πατάτα στη βάση που πρέπει να μείνει ακέραιη.
Κόψτε τις πατάτες σε λεπτές φέτες από πάνω προς τα κάτω και μέχρι το καλαμάκι, που προστατεύει τη βάση τους.
Αφαιρέστε τα καλαμάκια. Μουλιάστε και ξεβγάλετε τις πατάτες πολλές φορές για να αφαιρέσετε το άμυλο, προκειμένου να εμποδίσετε τις φέτες της κάθε πατάτας να κολλήσουν μεταξύ τους.

Αλατοπιπερώστε, βάλτε τις πατάτες σε ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 2 λεπτά μόνο, να στεγνώσουν. Βγάλτε τις από το φούρνο, περιχύστε τις με αρκετή ποσότητα από το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και ξαναβάλτε τις στο φούρνο, περιχύνοντάς τες αρκετές φορές ακόμα με το υπόλοιπο λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ κατά τη διάρκεια του ψησίματος, περίπου 1 ώρα, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανές.

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top