500γρ ARISTON, SOFT Μαργαρίνη 60% λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου 2 φλ. ζάχαρη (400γρ) 3 αυγά 1/2 φλ. κρέμα σαντιγί 2 βανίλιες 4 κ.γλ. Μπέικιν πάουντερ 1/2 κ.γλ. σόδα 10 φλ. αλεύρι Γ.Ο.Χ (1.250γρ) 1 αυγό για το άλειμμα, σουσάμι ή ψιλοκομμένο αμύγδαλο φιλέ
Εκτέλεση
Πεντανόστιμα και οικονομικά Πασχαλινά Κουλουράκια με ARISTON, SOFT Μαργαρίνη 60% λιπαρά 500γρ
ARISTON, Soft Μαργαρίνη 60% λιπαρά
Προετοιμάζουμε τα υλικά μας ανακατεύοντας σε ένα μεγάλο σκεύος το αλεύρι τη βανίλια, το Μπέικιν πάουντερ και τη σόδα. Χτυπάμε 1/3 φλ. κρέμα γάλακτος με 1 κ.γλ. ζάχαρη, ώστε να γίνει σαντιγί (μισό φλιτζάνι). Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε καλά την ARISTON, Soft Μαργαρίνη 60% με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν καλά και να γίνουν αφρός. Ρίχνουμε τα αυγά ένα-ένα και στην συνέχεια την κρέμα σαντιγί και χτυπάμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα του αλευριού σιγά-σιγά και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί όλο το αλεύρι και γίνει μια μαλακή ζύμη. Αφήνουμε να τη ζύμη σκεπασμένη με μεμβράνη να «ξεκουραστεί για 15 με 20 λεπτά Πλάθουμε τα κουλουράκια μας σε μικρές διπλές ή τριπλές πλεξούδες, σαλιγκαράκια ή ότι άλλο σχήμα επιθυμούμε (ίδιου μεγέθους για να ψηθούν ομοιόμορφα) και τοποθετούμε αραιά σε λαμαρίνα με λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρά ένα αυγό και αλείφουμε με πινέλο τα κουλουράκια μας. Πασπαλίζουμε με σουσάμι ή ψιλοκομμένο φιλέ αμυγδάλου. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 14 με 16 λεπτά. Καλή Επιτυχία!!!
Την ARISTON, Soft Μαργαρίνη 60% λιπαρά 500γρ, θα την βρείτε αποκλειστικά στην αλυσίδα Super Market ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ, σε απίστευτη τιμή!!!