Παντζάρια Risotto
Υλικά
1 πακέτο ρύζι
2 φλιτζάνια αρμπόριο
1 μεγάλο παντζάρι
80 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
½ φλιτζάνι Μαυροδάφνη
περίπου 5 ½ φλιτζάνια νερό
2 κύβους κοτοπουλο
1 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε το παντζάρι και πολτοποιούμε μαζί με 4–5 κουταλιές από το ζωμό που το έχουμε βράσει. Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το βούτυρο και ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα να μαραθούν. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύουμε, προσθέτουμε τον πουρέ από το παντζάρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με τη Μαυροδάφνη. Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει το νερό με τους κύβους κοτόπουλο. Όταν εξατμισθεί το κρασί ρίχνουμε μισό φλιτζάνι ζωμό. Όταν πιεί το ζωμό ρίχνουμε άλλο μισό φλιτζάνι και επαναλαμβάνουμε μέχρι να εξατμισθεί ο ζωμός. Αυτή η διαδικασία κρατάει 25–30 λεπτά. Στο τελευταίο φλιτζάνι ζωμό, δεν αφήνουμε να εξατμισθεί όλο. Σκεπάζουμε και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό 8–10 λεπτά σκεπασμένο. Ανοίγουμε, ρίχνουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε αμέσως.