Noodles με Κοτόπουλο Ταϋλανδέζικο
Υλικά
250 gr. Noodles με αυγά
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κρεμμύδια
1 κόκκινη πιπεριά
2 κουταλιές ginger
1 μεγάλο καρότο
1 πιπεριά καυτέρη ή λίγο πιπέρι cayenne
μαϊντανό
400 gr. στήθος κοτόπουλο φιλέτο
Υλικά για τη σάλτσα:
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
4 κουταλιές Soya Sauce
5 κουταλιές νερό
3 κουταλιές σκούρα ζάχαρη
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι. Κόβουμε την πιπεριά julienne (δηλ. σε μπαστουνάκια). Ρίχνουμε τα Noodles σε βραστό νερό, αφήνουμε για 2–3 λεπτά και σουρώνουμε. Κόβουμε το κοτόπουλο σε λωρίδες.
Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και σωτάρουμε το κοτόπουλο. Όταν πάρει λίγο χρώμα, προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 2–3 λεπτά. Προσθέτουμε το ginger, το καρότο αφού το έχουμε τρίψει και την πιπεριά. Ανακατεύουμε 3–4 λεπτά για να μαλακώσουν ελαφρά. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα Noodles, τα ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά και κατεβάζουμε.
Για να κάνουμε τη σάλτσα: χτυπάμε όλα τα υλικά στο blender. Περιχύνουμε το φαγητό και γαρνίρουμε με μαϊντανό.