Mπιφτέκια με Τριμμένη Πατάτα και Σάλτσα
Υλικά
400 gr. κιμά μοσχαρίσιο
1 φλιτζάνι πατάτα ωμή
2 κουταλιές φρυγανιά
2 πιπεριές πράσινες
1 αυγό
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 φλιτζάνι χυμό τομάτας
Worcestershire Sauce
1 κουταλιά αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
μαϊντανό
Εκτέλεση
Περνάμε την πατάτα στον τρίφτη λαχανικών ωμή. Ψιλοκόβουμε την πιπεριά. Ζυμώνουμε πολύ καλά μαζί με τον κιμά, τη φρυγανιά, το αυγό, αλάτι και πιπέρι και πλάθουμε 5–6 μακρόστενα μπιφτέκια. Ζεσταίνουμε το βούτυρο σε ένα τηγάνι και ροδίζουμε τα μπιφτέκια 3 λεπτά από κάθε πλευρά.
Προσθέτουμε το χυμό τομάτας, αλάτι, πιπέρι και μία κουταλιά Worcestershire Sauce. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε το τηγάνι και σιγοβράζουμε για ένα τέταρτο. Βγάζουμε σε μια πιατέλα τα μπιφτέκια, διαλύουμε 1 κουταλιά αλεύρι σε 5 κουταλιές νερό και το προσθέτουμε στο τηγάνι. Ανακατεύουμε λίγο για να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τα μπιφτέκια και πασπαλίζουμε με μαϊντανό.
Συνδυάζεται με σωταρισμένα λαχανικά.