Μπεκάτσες
Υλικά
2 Μπεκάτσες
4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι
πιπέρι
½ φλυτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο (Sec)
100 gr. Φουά Γκρα
1 κουταλάκι αγελαδινό Βούτυρο
Εκτέλεση
Καθαρίζετε τις μπεκάτσες και βγάζετε μόνο το στομάχι. Τυλίγετε το στήθος με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και τις δένετε. Τις πασπαλίζετε με αλάτι και πιπέρι. Είναι έτοιμες για το φούρνο. Βάζετε τις μπεκάτσες σε ταψάκι με λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, και τις ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί μισή ώρα περίπου ενώ τις γυρίζετε και τις περιχύνετε με τη σάλτσα τους συχνά. Κατόπιν ρίχνετε το κρασί και τις ψήνετε επί 20 λεπτά ακόμα.
Παίρνετε το συκώτι από τις μπεκάτσες και το λιώνετε. Το αναμιγνύετε με Φουά Γκρα και με λίγο αγελαδινό βούτυρο. Προσθέστε τη σάλτσα από τις μπεκάτσες αφού αφαιρέσετε το λίπος. Ζεσταίνετε τη σάλτσα και την ρίχνετε πάνω στις μπεκάτσες.