Μωβ Καρότα Γυαλισμένα με Κρασί
Υλικά
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
24 μικρά αδύνατα μωβ ή κανονικά καρότα
125 ml φρουτώδες κόκκινο κρασί (πχ. Beaujolais)
80 ml ζωμό κότας
1 κουταλιά σπασμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
Λιώνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τα καρότα ανακατεύοντας για καλυφθούν με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε για 2 λεπτά. Προσθέτουμε το κρασί, το ζωμό και το πιπέρι. Κατεβάζουμε τη φωτιά στο μέτριο και μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμισθούν τα περισσότερα υγρά και τα καρότα μας γίνουν μαλακά, περίπου 10 λεπτά δηλαδή. Σερβίρουμε τα καρότα μας ζεστά.