Μακαρονόπιτα με Τυρί
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια
1 λίτρο γάλα
500 gr. φέτα τριμμένη
λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
150 gr. ανθότυρο
5 αυγά
6 φέτες ζαμπόν ή μπέικον
1/2 φλιτζάνι μαϊντανό
6 φύλλα κρούστας
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 και 1/2 φλιτζάνι Gouda ή Emmental τριμμένο
πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα ζυμαρικά 5 λεπτά και τα σουρώνουμε. Χτυπάμε σε ένα μπωλ τα 4 αυγά, το γάλα, λίγο πιπέρι, τον μαϊντανό, το ζαμπόν ή το μπέικον, το ανθότυρο και τη φέτα (αφού τα έχουμε περάσει από το χοντρό τρίφτη) και προσθέτουμε τα μακαρόνια που έχουμε βράσει.
Αλείφουμε το Pyrex με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και στρώνουμε τα 6 φύλλα κρούστας, αφού περάσουμε το καθένα με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ.
Ρίχνουμε το υλικό του μπωλ και γυρίζουμε τις άκρες. Ανακατεύουμε 1 αυγό, την κρέμα γάλακτος, το Gouda ή το Emmental και περιχύνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγο πιπέρι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 3/4 για να ροδίσει.