Λαχανοντολμάδες Αντιγόνη
Υλικά
1 λάχανο
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο περασμένο 2 φορές στη μηχανή
1/2 φλιτζάνι ρύζι για γεμιστά
3/4 κρεμμύδια πολτοποιημένα
λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
1 ποτήρι τυρί τριμμένο (προτείνεται η μυζήθρα)
1/2 φλιτζάνι ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Υλικά για τη σάλτσα:
2 λεμόνια
1 ποτήρι γάλα
4 κουταλιές γεμάτες Corn Flour
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 κρόκους αυγών
Εκτέλεση
Ζεματάμε το λάχανο και το κόβουμε μακρόστενες λωρίδες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ζυμώνουμε καλά τη γέμιση. Γεμίζουμε τις λωρίδες ανοικτές στα πλάγια. Τοποθετούμε φύλλα από το λάχανο στον πάτο της κατσαρόλας. Σφηνώνουμε τους γεμισμένους ντολμάδες τον ένα πολύ κοντά στον άλλο στον πάτο της κατσαρόλας. Βάζουμε σε στρώσεις τους ντολμάδες.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε νερό με έναν κύβο λαχανικών και περιχύνουμε τους ντολμάδες. Βάζουμε από πάνω φύλλα από το λαχάνο και ένα μικρό πιάτο για να τους κρατάει σταθερούς κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος. Ψήνουμε τους ντολμάδες μέχρι να γίνουν.
Σάλτσα:
Παίρνουμε το ζωμό από τους λαχανοντολμάδες με μία βαθιά κουτάλα. Βάζουμε σε κατσαρολάκι 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και χυμό από 1 1/2 λεμόνι. Σε ένα ποτήρι διαλύουμε το Corn Flour. Καθώς βράζει το ζουμί με το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα με το Corn Flour, όση ποσότητα χρειάζεται για να πήξει (δεν είναι απαραίτητο να ρίξουμε όλο το μείγμα). Στη συνέχεια χτυπάμε 2 κρόκους αυγών σε μεγάλο μπωλ και σιγά-σιγά ρίχνουμε τη σάλτσα από τους λαχανοντολμάδες σουρώνοντας. Αφού τελειώσουμε ρίχνουμε όλη τη σάλτσα από το μπωλ στην κατσαρόλα με τους λαχανοντολμάδες.