Λαγάνα
Υλικά
500 gr. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
1 φακελλάκι ξηρή μαγιά
1/2 κουταλάκι ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
σουσάμι
Εκτέλεση
Βάζουμε στο mixer το αλεύρι, κάνουμε μια λακουβίτσα, βάζουμε το χλιαρό νερό, τη μαγιά και τη ζάχαρη. Αφήνουμε 10 λεπτά και βάζουμε το mixer σε λειτουργία προσθέτοντας το αλάτι, το λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και 4–5 κουταλιές νερό. Χτυπάμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα για περίπου 10 λεπτά. Μετά λαδώνουμε με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ καλά τα χέρια μας και κάνουμε μία μπάλα. Το αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
Λαδώνουμε τη λαμαρίνα μας, χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 3 μέρη και πατάμε με λαδωμένα χέρια στη λαμαρίνα το κάθε κομμάτι σε σχήμα οβάλ. Αφήνουμε 20 λεπτά να φουσκώσει. Βρέχουμε λίγο σουσάμι και με βρεγμένα χέρια το απλώνουμε πάνω στις λαγάνες. Με τα δάχτυλα μας κάνουμε βαθιές τρύπες σε όλη την επιφάνεια της λαγάνας. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς περίπου 25 λεπτά.