Υλικά
Για το Κιουνεφέ:
250 γρ ARISTON, Βούτυρο τύπου Κερκύρας λιωμένο
300 γρ κανταΐφι φύλλο
300 γρ μυζήθρα γλυκιά
150 γρ μοτσαρέλα τριμμένη
3 γρ κρόκο Κοζάνης
100 γρ φιστίκια Αιγίνης
Για το σιρόπι
400 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml νερό
1 ξύλο κανέλας
1 λεμόνι (τον χυμό)
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170° C στον αέρα.
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το ARISTON, Βούτυρο τύπου Κερκύρας μαζί με τον κρόκο Κοζάνης χωρίς να κάψει.
Σε ένα μεγάλο μπολ ξάνουμε (αφρατεύουμε) πολύ καλά το κανταΐφι ώστε να διαχωριστούν όλες οι ίνες του.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί 28–30cm με 50 γρ ARISTON, Βούτυρο τύπου Κερκύρας, απλώνουμε το μισό κανταΐφι και πιέζουμε ελαφρά με τα χέρια μας, ώστε να απλωθεί παντού.
Περιχύνουμε το κανταΐφι με το μισό από το λιωμένο ARISTON, Βούτυρο τύπου Κερκύρας.
Σε ένα μπολ βάζουμε τη μυζήθρα, την τριμμένη μοτσαρέλα. Αφρατεύουμε με το χέρι ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Απλώνουμε το μείγμα τυριών πάνω από το κανταΐφι στο ταψί.
Στρώνουμε το υπόλοιπο μισό κανταΐφι ώστε να καλυφθεί όλο το τυρί και πιέζουμε πολύ ελαφρά με το χέρι ώστε να γίνουν τα υλικά μας ένα σώμα. Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ARISTON, Βούτυρο τύπου Κερκύρας.
Τοποθετούμε το ταψί μας στην μεσαία σχάρα στον προθερμασμένο φούρνο και ψήνουμε για 40–50 λεπτά ώσπου να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Ελέγχουμε το αν ο πάτος του Κιουνεφέ μας έχει ψηθεί καλά. Αν χρειάζεται, αναποδογυρίζουμε το Κιουνεφέ μας με 2 πλατιές κουτάλες και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
Σιρόπι
5 λεπτά πριν ψηθεί το Κιουνεφέ μας, βάζουμε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, το νερό, το ξύλο κανέλας και τον χυμό ενός λεμονιού για να πάρουν βράση, ανακατεύοντας σε τακτά διαστήματα, για να διαλυθεί η ζάχαρη.
Μόλις βγάλουμε το Κιουνεφέ μας από τον φούρνο, όπως είναι ζεστό, περιχύνουμε προσεκτικά με το καυτό σιρόπι.
Κόβουμε και σερβίρουμε, όσο είναι ζεστό.
Πασπαλίζουμε το Κιουνεφέ μας με σπασμένα στο γουδί φιστίκια Αιγίνης.
Εναλλακτικά μπορούμε να ψήσουμε σε τηγάνι, όπου ακολουθούμε την ίδια σειρά και ψήνουμε σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά την κάθε πλευρά, ώστε να πάρει αντίστοιχα χρώμα.
Δείτε την συνταγή που προβλήθηκε στην εκπομπή Fay’s Time στις 24/10/2023 με την Φαίη Σκορδά και τον Chef Δημήτρη Σκαρμούτσο.