Kρέπες με τρία τυριά, μανιτάρια και σπανάκι

Υλικά

για 10 κρέπες 

Για το χυλό:

2 αυγά

1 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 

1 πρέζα ζάχαρη

1/4 κουταλάκι γλυκού αλάτι

1 1/4 φλυτζανιού γάλα φρέσκο 

2 κ.σ. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ λιωμένο για το χυλό 

2 κ.σ. ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ για το τηγάνισμα των κρεπών 

Για τη γέμιση:

3 φέτες μπέικον 

3 κουταλιές ARISTON‚ ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ΜΕ 5% ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ 

1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο 

300 gr. μανιτάρια 

500 gr. σπανάκι κατεψυγμένο ή φρέσκο 

250 gr. ανθότυρο 

150 gr. κασέρι 

100 gr. παρμεζάνα 

2 αυγά 

αλάτι, πιπέρι 

Για τη σάλτσα τυριού:

1 φλυτζάνι γάλα 

1 κ.σ. Corn Flour 

1 κ.σ.  ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 

1/2 φλυτζάνι παρμεζάνα 

Εκτέλεση

Υπέροχη συνταγή, υπέροχος χυλός για αλμυρές και γλυκιές κρέπες, από την α μ 

Ετοιμάζουμε το χυλό και σε αντικολλητικό τηγάνι, όπου αλείφουμε με χαρτί το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, λίγο να πάει παντού, ψήνουμε για 1 λεπτό την πρώτη πλευρά, γυρίζουμε με σπάτουλα  και ψήνουμε για ακόμα 1/2 λεπτό την δεύτερη πλευρά. Αποσύρουμε σε πιατέλα και τοποθετούμε τον χυλό διαδοχικά μέχρι να ετοιμάσουμε και τις 10 κρέπες.

Ξεκινάμε την γέμιση, βάζοντας σε αντικολλητικό τηγάνι 3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, τα μανιτάρια, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και αφού απορροφηθούν τα υγρά τους, προσθέτουμε το σπανάκι ανακατεύουμε να ισομοιραστεί και σβήνουμε την φωτιά. Αφού τοποθετήσουμε σε μπωλ τη γέμιση, μόλις κρυώσει, προσθέτουμε τα τυριά μας τριμμένα χοντρά και τα δύο αυγά. Ανακατεύουμε και κατόπιν γεμίζουμε τις κρέπες. Αραδιάζουμε σε Pyrex και περιχύνουμε με σάλτσα ντομάτας.

Για τη σάλτσα αυτή χρησιμοποιούμε μία απλή συνταγή με 400 gr. ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 σκελίδα σκόρδο θρυμματισμένη, 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, βράζουμε για 10 λεπτά και προσθέτουμε στο τέλος 1 κουταλάκι θυμάρι και 1 κουταλάκι ρίγανη.

Αν θέλουμε προσθέτουμε, ρίχνοντας σε σχήμα Ζ σάλτσα τυριού, για να έχει το Pyrex μας και κόκκινο και άσπρο χρώμα. Ετοιμάζεται η τελευταία εύκολα, αναμιγνύοντας τα υλικά της σάλτσας τυριού και ζεσταίνοντας τα σε κατσαρολάκι για 2–3 λεπτά.

Προσοχή, το Corn Flour  το διαλύουμε πρώτα στο γάλα και μετά τοποθετούμε στο κατσαρολάκι. Ψήνουμε για 10 λεπτά σε φούρνο στους 180 βαθμούς. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top