Κρέας Νουά Georgette Ιγγλέση
Υλικά
1 ½ ‑2 κιλά καλό Νουά
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
½ ποτήρι κρασί
1 μεγάλο λεμόνι
Εκτέλεση
Πλένουμε το Νουά μας, στεγνώνουμε και αλατοπιπερώνουμε. Σε χαμηλή κατσαρόλα βάζουμε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και βάζουμε την ουρά ανακατεύοντας να πάρει χρυσαφένιο χρώμα. Η φωτιά μας πρέπει να είναι πολύ δυνατή. Έχουμε έτοιμο μισό ποτήρι κρασί , ένα μεγάλο λεμόνι στυμμένο, βγάζουμε την ουρά μας από τη φωτιά και ρίχνουμε πρώτα το κρασί, βάζουμε την ουρά στην φωτιά να πάρει μία βράση και κάνουμε το ίδιο με το λεμόνι. Έχουμε έτοιμο βρασμένο νερό σκεπάζουμε το Νουά μας μέχρι τη μέση και ψήνουμε για 2 ½ — 3 ώρες σε πολύ σιγανή φωτιά με την κατσαρόλα σκεπασμένη. Εάν θέλουμε δένουμε τη σάλτσα με Corn Flour.