Κουραμπιέδες της χαράς και της τύχης, της Αντιγόνης Καμηλάρη
Υλικά
2 φλυτζάνια ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 φλυτζάνια ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 και 1/2 ποτήρι του νερού ζάχαρη κρυσταλική (δηλαδή κανονική)
4 και 1/2 φλυτζάνια αμύγδαλα ασπρισμένα — καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
2 κρόκους αυγών
1 και 1/2 κιλό Αλεύρι Λήμνου
2 κουταλάκια κοφτά σόδα μαγειρικής
1/2 κουταλάκι Baking Powder
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
1 ποτηράκι του κρασιού Cognac
Εκτέλεση
της Αντιγόνης Καμηλάρη
Η καλύτερη συνταγή για Κουραμπιέδες — θα ανακηρυχθείτε top chef, ακόμα κι αν δεν έχετε ξαναφτιάξει κουραμπιέδες!!!
Θέλαμε αρχικά να την στείλουμε μόνο σε μέλη μας αλλά βλέποντας πόσος κόσμος κάθε μέρα επισκέφτεται το site μας, την δημοσιεύουμε για όλους τους καλούς μας φίλους και επισκέπτες.
Χτυπάμε στο mixer μας έχοντας βάλει το σύρμα, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, μέχρι να αφρατέψει.
Στην συνέχεια βάζουμε την ζάχαρη και εξακολουθούμε να χτυπάμε στο mixer. Προσθέτουμε όσο το mixer δουλεύει τα υπόλοιπα υγρά υλικά. Πρώτα το Cognac, στο οποίο μέσα έχουμε ανακατέψει 2 κουταλάκια κοφτά σόδα και στην συνέχεια τους 2 κρόκους αυγών. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ανακατευτούν καλά και σταματάμε το mixer. Aλλάζουμε το σύρμα και βάζουμε το εργαλείο — ζυμωτήρι στο mixer μας. Ξεκινάμε το ζύμωμα και πρώτα ρίχνουμε τα αμύγδαλα (άσπρα, καβουρδισμένα και χοντροκομμένα) και στη συνέχεια ΛΙΓΟ ‑ΛΙΓΟ το αλεύρι στο οποίο έχουμε προσθέσει και ανακατώσει να πάει παντού 1/2 κουταλάκι Baking Powder. Φτιάχνουμε μία ζύμη μαλακή και ξεκινάμε να κάνουμε τα σχήματα που θέλουμε με κουπ-πατ ή πλάθουμε πεταλάκια. Εμείς προτείνουμε το σχήμα καρδούλα ή αστεράκι από κουπ-πατ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο καλά φούρνο-μόνο αέρα και 170 βαθμούς Κελσίου για 20 λεπτά το κάθε ταψί. Η δόση είναι για 3 ταψιά.
Μόλις βγάλετε τους Κουραμπιέδες της Χαράς και της Τύχης από τον φούρνο αμέσως πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και δεν τους κουνάτε μέχρι την επόμενη μέρα γιατί θα σπάσουν.
Καλή επιτυχία-Καλή Χρονιά και μην ξεχνάτε, το μυστικό είναι το ARISTON και το αλεύρι ΛΗΜΝΟΥ.