Κουνέλι με χορταρικά
Υλικά
30 gr. ΑRISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
1 κιλό κουνέλι κομμένο σε μικρά κομμάτια
1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 καθαρισμένο και κομμένο καρότο
1 μικρή σελινόριζα ψιλοκομμένη
1 πράσο λεπτοκομμένο
2 μίσχους σέλινο κομμένους
425 ml ή 2 φλυτζάνια ζωμός από κοτόπουλο/ γαλοπούλα
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φασκόμηλο
λίγοι κόκκοι πράσινου πιπεριού
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο Lovage/ λεβιστικό
4 κουταλιές της σούπας ξινή κρέμα
πατατάλευρο για να πήξει η σως (προαιρετικά)
λίγα (3 — 4) αγγουράκια τουρσί (gherkins) ψιλοκομμένα βιοολογικά
Εκτέλεση
Lidolt, 1987
Λιώνουμε το βούτυρο σε μεγάλη πυρίμαχη κατσαρόλα. Ροδίζουμε ελαφρά τα κομμάτια του κουνελιού και τα απομακρύνουμε από το σκεύος με ένα κουτάλι με σχισμές. Προσθέτουμε στο σκεύος το κρεμμύδι, το καρότο, την σελινόριζα, το πράσο και το σέλινο. Τα ψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν.
Τότε ξανατοποθετούμε στην κατσαρόλα το κουνέλι και χύνουμε τον ζωμό του πουλερικού. Προσθέτουμε το φασκόμηλο, τους πράσινους κόκκους πιπεριού και το λεβιστικό. Το αφήνουμε να πάρει βράση, χαμηλώνουμε την φωτιά και το σιγοβράζουμε για 1 ώρα μέχρι το κουνέλι να γίνει τρυφερό.
Τέλος, προσθέτουμε την ξινή κρέμα στην σως και πατατάλευρο αν θέλουμε η σως να γίνει πιο πηκτή. Πριν σερβίρουμε το κουνέλι προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αγγουράκια τουρσί.