Κοτόπουλο με παρμεζάνα στο φούρνο
Υλικά
25 gr. ψίχα από μια λεπτή φέτα άσπρου ψωμιού, ψημένο στην πέτρα
75 gr. παρμεζάνα, τριμμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
ξύσμα και χυμός ενός λεμονιού
50 gr. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο
4 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου, χωρίς την πέτσα
2 κουταλιές φρέσκος μαϊντανός, ψιλοκομμένος
Εκτέλεση
Προθερμάνετε το φούρνο στους 190οC. Βάλτε σ’ ένα μπωλ την ψίχα, την παρμεζάνα, τα κρεμμυδάκια, το ξύσμα, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, αλάτι και πιπέρι κι ανακατώστε τα καλά. Μοιράστε το μείγμα πάνω στα φιλέτα, πατώντας το με ένα πιρούνι για ν’ απλώσει.
Βάλτε τα φιλέτα σ’ ένα ρηχό ταψί και ψήστε τα για 20 λεπτά. Στη συνέχεια, βγάλτε τα και διατηρήστε τα ζεστά. Ρίξτε στο ταψί το χυμό λεμονιού και το μαϊντανό κι ανακατώστε με το ζουμί του κοτόπουλου. Περιχύστε με το μείγμα τα φιλέτα και σερβίρετε αμέσως.