Κοτόπουλο Stir Fry με cashews
Υλικά
1 μέτριο μαρούλι iceberg σε τέταρτα
2 κουταλιές Hoisin Sauce
1 κουταλιά Soy Sauce
1 κουταλάκι ξύδι από ρύζι
60 ml ζωμό κότας
1 κουταλιά Corn Flour
1/4 σησαμέλαιο (κατά προτίμηση ασιατικό)
2 κουταλιές φυστικέλαιο
375 gr. φιλέτο στήθος κοτόπουλο χωρίς πέτσα κομμένο σε κύβους
1 κουταλιά ψιλοκομμένο σκόρδο
4 κρεμμυδάκια (το άσπρο και όσο πράσινο είναι τρυφερό) σε λεπτές φέτες
1 μέτρια πράσινη πιπεριά χωρίς σπόρους, σε κύβους
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά χωρίς σπόρους, σε κύβους
1 πράσινο φρέσκο chilli, κομμένο σε λεπτές φέτες
60 gr. χοντροκομμένα ωμά cashews
Εκτέλεση
Με τα δάκτυλα μας, ξεχωρίζουμε σε 3 στρώματα κάθε τέταρτο από το μαρούλι, φτιάχνοντας 4 κούπες. Τις βάζουμε πάνω σε μία πιατέλα σερβιρίσματος, τις σκεπάζουμε με νωπές χαρτοπετσέτες και τις βάζουμε στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό μπωλ, ανακατεύουμε την Hoisin Sauce, την Soy Sauce, το ξύδι, το ζωμό κότας και το Corn Flour. Προσθέτουμε και το σησαμέλαιο και βάζουμε στην άκρη.
Σε ένα wok, ζεσταίνουμε το φυστικέλαιο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά μέχρι να καπνίσει σχεδόν. Βάζουμε μέσα το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε με τη μέθοδο Stir Fry μέχρι να ασπρίσει, για περίπου 1–2 λεπτά. Με μία τρυπητή κουτάλα βγάζουμε το κοτόπουλο σε ένα πιάτο.
Προσθέτουμε το σκόρδο, πασπαλίζουμε τα κρεμμύδια, τις πιπεριές και το chilli και μαγειρεύουμε με την μέθοδο Stir Fry μέχρι να γίνουν τρυφερά, για περίπου 1–2 λεπτά. Βάζουμε και το κοτόπουλο στο wok και προσθέτουμε και τα cashews. Ανακατεύουμε τη σάλτσα και την προσθέτουμε και αυτή στο wok και μαγειρεύουμε με την μέθοδο Stir Fry μέχρι να γίνει το κοτόπουλο, για 2–3 λεπτά.
Χωρίζουμε στις κούπες που έχουμε φτιάξει με μαρούλι και σερβίρουμε αμέσως.