Κοτόπουλο λωρίδες πανέ με σάλτσα Roquefort, της Ελίνας Γεωργίου
Υλικά
600 gr. φρέσκο κοτόπουλο κομμένο σε λωρίδες
100 gr. Corn Flakes
4 κουταλιές φρυγανιά
3 κουταλιές πεκορίνο
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
Για τη σάλτσα:
1 φλυτζάνι κρέμα γάλακτος
80 gr. Roquefort
2–3 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο
3–4 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα κόβουμε σε λωρίδες μακρόστενες. Τα βάζουμε πρώτα στο χτυπημένο αυγό και μετά στο μείγμα φρυγανιά, Corn Flakes , πεκορίνο που το έχουμε θρυμματίσει στο Multi.
Tα τηγανίζουμε σε ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μέχρι να ροδίσουν.
Τοποθετούμε τα φιλέτα σε χοντροκομμένο μαρούλι και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα, την οποία πριν έχουμε σιγοβράσει για 2- 3 λεπτά.