Υλικά
Για μία μερίδα:
1 Μπούτι κόκορα ξεκοκαλισμένο
200gr Σπανάκι φρέσκο
1 Ροδάκινο
200ml Demi Glacé
Λευκό Κρασί
Αλάτι, Πιπέρι, Καστανή ζάχαρη
Παλαιωμένο ρούμι
Ξύσμα Λεμονιού
50gr Κόκκινα φρούτα ( blueberries, μύρτιλα και βύσσινο )
100gr Ζάχαρη
ARISTON, REON Ρευστά Φυτικά Έλαία με άρωμα Βουτύρου
ARISTON, Βούτυρο τύπου Κερκύρας
Εκτέλεση
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε ARISTON, REON και τον κόκορα που έχουμε αλατοπιπερώσει. Όταν πάρει όμορφο χρυσαφί χρώμα. Σβήνουμε με κρασί. Όταν το κρασί εξατμιστεί προσθέτουμε την Demi Glacé Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να δέσει όμορφα η σάλτσα μας προσθέτοντας στο τέλος λίγο ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και ξύσμα από λεμόνι.
Σε ένα δεύτερο τηγάνι προσθέτουμε ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και σοτάρουμε το ροδάκινο μας, αφού το έχουμε πασπαλίσει με λίγη καστανή ζάχαρη. Όταν πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές σβήνουμε με λίγο παλαιωμένο ρούμι.
Στην συνέχεια τοποθετούμε τα ροδάκινα σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, έτσι ώστε να μην μείνουν υγρά.
Σοτάρουμε το σπανάκι μας, προσθέτοντας το αλάτι και πιπέρι.
Ετοιμάζουμε το τζέλ από κόκκινα φρούτα, βάζοντας σε ένα σκεύος τα φρούτα 100ml νερό και 100gr ζάχαρη και περιμένοντας ώσπου να βράσουν.
Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε λίγο χυμό λεμόνι. Στην συνέχεια θα τα βάλουμε στο Thermomix και όταν χτυπηθούν, θα τα περάσουμε από μία ψηλή σίτα. (αν δεν έχουμε Thermomix, τα βάζουμε σε blender ή multi)
Τοποθετούμε ένα τσέρκι στο κέντρο του πιάτου, προσθέτουμε το σοταρισμένο σπανάκι και από πάνω τον κόκορα κομμένο σε ομοιόμορφα κομμάτια, περιχύνοντάς τον με την σάλτσα, που έχει δημιουργηθεί.
.
Περιμετρικά βάζουμε το τζελ μαζί με τις φέτες από το ροδάκινο.
Τελειώνουμε το πιάτο μας, προσθέτοντας λάδι μαϊντανού και φύτρες ραπανάκι!