Πουρές Πατάτας
Υλικά
1 ποτήρι γάλα
1 1/2 κιλό πατάτες
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
αλάτι
μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση
του κορυφαίου Έλληνα ΣΕΦ Νίκου Τσελεμεντέ
Καθαρίζουμε και πλένουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τις βράζουμε σε νερό με μια κουταλιά αλάτι. Αφού βράζουν, κρατάμε 2 φλυτζάνια από το ζουμί τους το οποίο θα προσθέσουμε στον πουρέ ύστερα μαζί με το γάλα. Στραγγίζουμε και πατάμε τις πατάτες αμέσως. Βάζουμε τις περασμένες πατάτες σε κατσαρόλα προσθέτουμε χλιαρό το μισό γάλα και τα δύο φλυτζάνια ζωμού πατάτας, το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο, και τα δουλεύουμε καλά με ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, χλιαρό επίσης και ανακατεύουμε σε σιγανή φωτιά.