Κέικ με Πορτοκάλι και Αμύγδαλα
Υλικά
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα, προαιρετικά
κρέμα σαντιγί
4 φέτες πορτοκάλι για σερβίρισμα
1 μεγάλο πορτοκάλι
3 αυγά
1 φλιτζάνι ζάχαρη
2 φλιτζάνια αμυγδαλόψιχα
1/2 φλιτζάνι αλεύρι
1 κουταλάκι Baking Powder
Εκτέλεση
Της Μαίρης Ντάβου
Τρυπάμε το πορτοκάλι με μια βελόνα και το αφήνουμε να βράσει με αρκετό νερό για μία ώρα μέχρι να μαλακώσει. Σουρώνουμε, αφαιρούμε τους σπόρους και πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη, ρίχνουμε τα στεγνά υλικά και τον πολτό πορτοκαλιού.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 20 εκ. και ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα, μέχρι το μαχαίρι να βγαίνει στεγνό.