Καβουροσαλάτα σε Grapefruit
Υλικά
2 grapefruits
1 avocado
χυμό από 1 λεμόνι
300 gr. καβουρόψιχα
3/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
1 κουταλιά μουστάρδα πικάντικη
tabasco
αλάτι, πιπέρι
προαιρετικά ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κόλιανδρο
Εκτέλεση
Πλένουμε και κόβουμε στα δύο τα grapefruits. Αφαιρούμε προσεκτικά τη σάρκα τους, κρατώντας παράλληλα και το χυμό τους και την ψιλοκόβουμε. Καθαρίζουμε το avocado και το κόβουμε σε κύβους. Αλείφουμε με χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει. Στραγγίζουμε την κονσέρβα με την καβουρόψιχα. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το tabasco, το χυμό των grapefruits, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε στο μπωλ με τη σάλτσα την καβουρόψιχα, την κομμένη σάρκα του grapefruit και του avocado. Ανακατεύουμε.
Αφήνουμε το μείγμα της καβουροσαλάτας στο ψυγείο για 30 λεπτά περίπου. Λίγο πριν σερβίρουμε τη σαλάτα μας, τη μοιράζουμε στις φλούδες από τα grapefruit και τα τοποθετούμε είτε όλα μαζί σε πιατέλα, είτε το καθένα ξεχωριστά σε πιάτο. Προαιρετικά μπορούμε να διακοσμήσουμε τη σαλάτα με ψιλοκομμένο μαϊντανό ή κολιάνδρο.