Καρβέλι γεμιστό με αρνάκι ή κατσικάκι
Υλικά
1 καρβέλι ενός κιλού
2 κιλά αρνάκι ή κατσικάκι σε μικρές μερίδες
5 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
2 πατάτες σε κύβους
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
1 1/2 κουταλιά ρίγανη ‑3 σκελίδες λιωμένο σκόρδο
1 φλυτζάνι γραβιέρα τριμμένη
300 gr. μανούρι σε κυβάκια
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Θαυμάσια συνταγή, κάντε την στο πασχαλινό σας τραπέζι για να καταπλήξετε. Ο συνδυασμός λιωμένων τυριών, ψωμιού, κρέατος, μυρωδικών και σκόρδου είναι υπέροχος. Τρώγεται ζεστό και τοποθετείται στο Πασχαλινό τραπέζι, δίπλα στα κόκκινα αυγά και τη χωριάτικη σαλάτα.
Zεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε τις πατάτες. Βγάζουμε σε μπωλ. Στο ίδιο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, ροδίζουμε το κρέας αφού αλατοπιπερώσουμε. Σβήνουμε με το χυμό λεμόνι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε στο κρέας όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφαιρούμε ένα μεγάλο καπάκι από το καρβέλι και το αδειάζουμε από την ψίχα, αφήνοντας ένα πόντο ψίχα γύρω–γύρω. Γεμίζουμε το καρβέλι με το μείγμα. Κλείνουμε με το καπάκι. Βρέχουμε όλο το ψωμί γύρω γύρω με λιωμένο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και λίγο νερό. Τυλίγουμε με λαδόχαρτο και μετά με αλουμινόχαρτο το καρβέλι. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 11/2 ώρα.
Ευχαριστούμε πολύ, την Κα Φαίνη Πανηγύρη για την υπέροχη συνταγή που προσέφερε για άλλη μια φορά αφιλoκερδώς στις νέες νοικοκυρές μέσω του www.aristonkitchen.gr.