Γλυκό με Ινδική Καρύδα
Υλικά
1 ½ ποτήρι καρύδα
4 αυγά
1.500 gr. αλεύρι σκληρό
180 gr. ή 7 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 ποτηράκι του κρασιού γάλα φρέσκο
1 ποτήρι ζάχαρη
Υλικά για το σιρόπι:
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
Εκτέλεση
Βάζουμε στο mixer μας το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αυγά ένα ένα. Χτυπάμε το μείγμα αρκετά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Τελευταίο προσθέτουμε το γάλα και σταματάμε το χτύπημα. Προσθέτουμε εναλλάξ ποσότητες από καρύδα και αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει το μείγμα μας ομοιόμορφο.
Αλείφουμε το ταψί μας με πολύ λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Βάζουμε το μείγμα μας στο ταψί. Προσέχουμε η υφή του να μην είναι ούτε πολύ πηχτή, ούτε πολύ αραιή. Φουρνίζουμε σε προθερμασμένο φούρνο σε 180°C για 30 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.
Για το σιρόπι ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα τα υλικά μέχρι να πάρουν μία βράση. Δεν το δένουμε.
Όταν κρυώσει το περιχύνουμε με σιρόπι και κόβουμε.
Ωραίο γλυκό και πολύ εύκολο. Καλή επιτυχία!