Γλυκιά Τάρτα με Ανθότυρο και φράουλες της Εύας Παρακεντάκη
Υλικά
Για τη βάση:
300 gr. αλεύρι ΓΟΧ
100 gr. ζάχαρη άχνη
200 gr. ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ παγωμένο
1 αυγό
2 κ.σ. παγωμένο νερό
Για τη γέµιση:
500 gr. φράουλες
500 gr. φρέσκο ανθότυρο
50 gr. άχνη ζάχαρη
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 στικ βανίλια
ξύσμα από 1 λάιμ
1 μαρμελάδα φράουλα
Εκτέλεση
Για τη ζύμη:
Βάζουμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το αυγό για να τα αφρατέψουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι και σταματάμε το μίξερ. Αφαιρούμε τον κάδο και προσθέτουμε το ARISTON, BOYTYΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ παγωμένο και κομμένο σε μικρά κυβάκια. Βάζουμε και το παγωμένο νερό και πλάθουμε. Απλώνουμε τη ζύμη μας σε μία ταρτιέρα και την τσιμπάμε με ένα πιρούνι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για είκοσι λεπτά.
Για την κρέμα:
Για την κρέμα, κάνουμε την κρέμα γάλακτος με τη ζάχαρη σαντιγί. Στο μούλτι κάνουμε κρέμα το ανθότυρο με 150 gr. φράουλες και 2 κουταλιές μαρμελάδα. Ενώνουμε τη σαντιγί με το μείγμα τυριού.
Για το στήσιμο της τάρτας:
Αφού κρυώσει το μπισκότο μας, αλείφουμε την υπόλοιπη μαρμελάδα και βάζουμε την κρέμα από πάνω. Προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες και ξύνουμε λάιμ.
150 ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
1 στικ βανίλια
ξύσμα από 1 λάιμ
1 μαρμελάδα φράουλα