Γαρίδες Προβενσάλ με σάλτσα ντομάτας

Υλικά

400 gr. μικρές γαρίδες
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
½ κουταλάκι τσίλι
3 ντομάτες ρόμα, ψιλοκομμένες
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι,
στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
2 κουταλάκια ξύδι από κόκκινο κρασί
6 μαύρες ελιές, κομμένες στα τέσσερα
2 κουταλιές φρέσκος βασιλικός, ψιλοκομμένος
αλάτι και μαυροπίπερο

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις γαρίδες, αφαιρώντας το κέλυφος και το εντεράκι. Πλύντε τις καλά και σκουπίστε τις με χαρτί κουζίνας. Ζεστάνετε το λάδι σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και σωτάρετε, για 1 λεπτό, το σκόρδο και τις πιπερίτσες. Προσθέστε τις γαρίδες κι αφήστε τες για 3 λεπτά, σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, ρίξτε στο τηγάνι τις ντομάτες (φρέσκιες και λιαστές) και ύστερα από 1 λεπτό βγάλτε το τηγάνι απ’ τη φωτιά και προσθέστε το ξύδι, τις ελιές, το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top