Γαρίδες σε πικάντικη σάλτσα με Ρύζι Λαχανικών
Υλικά
Για τις γαρίδες:
ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
500 gr. γαρίδες καθαρισμένες φρέσκιες ή κατεψυγμένες
τριμμένο τζίντζερ ή λίγες σταγόνες λεμονιού
κόκκινη καυτερή πιπερίτσα
αλάτι, τριμμένο τζίντζερ (προαιρετικά)
Για το ρύζι:
3 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
3–4 φλ. ρύζι βρασμένο
2 φλ. καλαμπόκι
1 φλ. αρακά
2 πιπεριές Φλωρίνης
2 μεγάλα κρεμμύδια
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
κύμινο σε σπόρους
μαϊντανό και κόλιανδρο ψιλοκομμένα
Για τη σάλτσα:
50 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
4 σκελίδες σκόρδο
1 μεγάλο κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
4 πιπεριές Φλωρίνης
2–4 κόκκινες καυτερές πιπερίτσες
1 κ.σ. πάπρικα
1 κ.σ. καπνιστή πάπρικα
μαϊντανό
αλάτι
Εκτέλεση
Γαρίδες με Καυτερή Σάλτσα και Ρύζι Λαχανικών της Chef Ρένιας Σίμωση, εκπομπή ΕΛΕΝΗ της Ελένης Μενεγάκη, Παρασκευή 21/4/2016
Σε ένα μπωλ βάλτε τις γαρίδες με το τζίντζερ και την πιπερίτσα και αφήστε για λίγο να μαριναριστούν. Ψήστε τις σε τηγάνι ή σε γκριλιέρα σε μέτρια φωτιά αλείφοντας τις με ένα πινέλο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ μέχρι να γίνουν ροζ ‚τις ψήνετε μαζί με το τζίντζερ και την πιπερίτσα.
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ, το σκόρδο, κρεμμύδι, φρέσκα κρεμμυδάκια, πιπεριές Φλωρίνης, καυτερές πιπερίτσες, πάπρικα, καπνιστή πάπρικα, μαϊντανό, κόλιανδρο και αλάτι και αφήνετε τα να ψηθούν για 10 λεπτά περίπου σε μέτρια φωτιά. Δεν είναι απαραίτητο να μαλακώσουν. Αδειάστε το περιεχόμενο της κατσαρόλας στο μπλέντερ και πολτοποιήστε τα υλικά. Δοκιμάστε, και αν θέλετε τη σάλτσα πιο καυτερή, προσθέστε και άλλη πιπερίτσα (ωμή, δε χρειάζεται να την ψήσετε). Η σάλτσα διατηρείται στο ψυγείο για 1 εβδομάδα σε γυάλινο βάζο.
Σε μεγάλο τηγάνι ή γουόκ βάλτε τις 2 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ με τους σπόρους κύμινο για να αρωματιστούν τα φυτικά έλαια και να νοστιμίσει ακόμα πιο πολύ το φαγητό. Ρίξτε το ρύζι το οποίο πρέπει να είναι στεγνό και σπυρωτό, βρασμένο καλύτερα από την προηγούμενη μέρα (μπορείτε να το έχετε και στο ψυγείο) και τηγανίστε το για 3–5 λεπτά, μετά βάλτε το καλαμπόκι και τον αρακά. Στο τέλος το μαϊντανό και τον κόλιανδρο και ανακατέψτε τα όλα μαζί ρίξτε και αλάτι και πιπέρι. Αδειάστε το ρύζι σε μια μεγάλη πιατέλα ή Pyrex και συντηρείστε το σε ζεστό μέρος.
Στο ίδιο τηγάνι βάλτε 1 κ.σ. ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και μαλακώστε το κρεμμύδι και μετά πιπεριές Φλωρίνης. Εάν θέλετε βάλτε τζίντζερ ή λίγο λεμόνι. Ρίξτε πάνω από το ρύζι τις πιπεριές και το κρεμμύδι και σερβίρετε με τις γαρίδες και τη σάλτσα.