Γαρίδες με Κοφτό Μακαρονάκι και Φινόκιο

Υλικά

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι
2 ρίζες φινόκιο
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
1 κονσέρβα μανιτάρια τεμαχισμένα ΚΥΚΝΟΣ
300 gr. γαριδούλες καθαρισμένες ή 500 gr. με το κέλυφος
3 φλιτζάνια γάλα
5 κουταλιές αλεύρι
2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί
2–3 φρέσκες τομάτες
αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε το φινόκιο. Βράζουμε τα μακαρονάκια σε αλατισμένο νερό al dente. Βάζουμε σε ένα τηγάνι 1 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ και σωτάρουμε το φινόκιο, αφού το έχουμε ψιλοκόψει, για 2–3 λεπτά, μετά προσθέτουμε τα μανιτάρια, τα σωτάρουμε μέχρι να πιουν τα υγρά τους και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε τις γαριδούλες, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και το αλεύρι και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν κρέμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ, αλάτι, πιπέρι και το τριμμένο τυρί. Σουρώνουμε τα μακαρονάκια, τα βάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το μείγμα με το φινόκιο, τις γαρίδες, τα μανιτάρια και λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.

Αδειάζουμε όλο το μείγμα σε ένα pyrex που το έχουμε αλείψει με ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ. Κόβουμε τις τομάτες σε λεπτές φέτες και τις τοποθετούμε από πάνω. Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ρίγανη από πάνω, πασπαλίζουμε με λίγο τυράκι και ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top