Γαλέτες Πατάτας με Καπνιστό Σολωμό
Υλικά
2 μέτριες πατάτες, περίπου 375 gr.
2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
90 gr. καπνιστός σολωμός
1 κουταλιά πράσο χοντροκομμένο
1–2 κουταλιές sour cream για γαρνίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Τρίβουμε τις πατάτες στον μύλο λαχανικών στο μεγάλο μέγεθος. Μόλις τελειώσουμε, πιάνουμε χούφτα-χούφτα τις πατάτες και τις στραγγίζουμε καλά.
Ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε μία γεμάτη κουταλιά τρίμα πατάτας για κάθε γαλέτα. Χρησιμοποιώντας μια σπάτουλα για τηγανίτες, πιέζουμε τις κουταλιές πατάτες, ώστε να γίνουν λεπτές και πλατιές σαν τηγανίτες με διάμετρο περίπου 7,5 εκατοστά. Δουλεύουμε συνεχώς με τη σπάτουλα, προσέχοντας ιδιαίτερα τις άκρες ώστε να μην καούν, μέχρι οι γαλέτες μας να ροδίσουν καλά. Τις βγάζουμε και τις αλατοπιπερώνουμε όσο είναι ακόμα καυτές.
Σκουπίζουμε το τηγάνι. Βάζουμε λίγο ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ στο τηγάνι με το κουταλάκι, όσο χρειάζεται και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τις γαλέτες. Αν χρειαστεί χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη γαλέτα με ένα τετράγωνο κομμάτι σολωμού και πασπαλίζουμε με πράσα. Ρίχνουμε λίγες σταγόνες sour cream προαιρετικά.