Φύλλα ρυζιού με λευκό κρέας και λαχανικά
Υλικά
30 gr. ξηρά νούντλς ρυζιού λεπτά
1 κουταλιά της σούπας νερό φιλτραρισμένο
1 κουταλιά της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη ζαχαροκάλαμου
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι γκρίζο θαλάσσης
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο χωρίς το φύτρο του
8 φύλλα ρυζιού
Για τη γέμιση:
1 καρότο καθαρισμένο και ξυσμένο
8 μπιζέλια ψιλοκομμένα
1/2 φλυτζάνι στραγγισμένα νεροκάστανα ψιλοκομμένα ( από κονσέρβα)
1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοξυσμένο φρέσκο τζίντζερ
2 καθαρισμένα και ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια (το λευκό και το πράσινο τμήμα τους)
2 κουταλιές της σούπας φρέσκος κόλιανδρος
360 gr. μαγειρεμένο ψιλοκομμένο στήθος κοτόπουλου ή γαλοπούλας ή στρουθοκάμηλου χωρίς την πέτσα
Υλικά για Κινέζικη σως για γεμιστά φύλλα ρυζιού:
1/2 φλυτζάνι ζωμός κοτόπουλου/ γαλοπούλας/ στρουθοκάμηλου
2 κουταλιές της σούπας Tamari Sauce
2 κουταλιές του γλυκού κινέζικου κρασιού ρυζιού
1 κουταλιά του γλυκού σησαμέλαιο
1 κουταλιά του γλυκού ψιλοξυσμένου φρέσκο τζίντζερ
1/2 σκελίδα σκόρδου λιωμένου χωρίς το φύτρο του
1 κουταλιά του γλυκού ζάχαρη
Εκτέλεση
Watson et al, 2007 — 20/5/2010
Προετοιμάζουμε τα νουντλς από ρύζι και τα τοποθετούμε σε ένα μεγάλο μπωλ. Τα περιχύνουμε με βρασμένο νερό που τα σκεπάζει. Τα αφήνουμε να μουσκέψουν μέχρι να μαλακώσουν και να χωρίσουν όταν τα ανακατέψουμε σε περίπου 5 λεπτά.
Όσο μουσκεύουν τα νουντλς αναμιγνύουμε σε ένα μικρό μπωλ το ξύδι, το νερό, την ανεπεξέργαστη ζάχαρη, το γκρίζο αλάτι και το σκόρδο μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Ξεπλένουμε τα νουντλς με κρύο νερό, τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε στις 3 ίντσες. Αναμιγνύουμε τα νουντλς και το dressing απαλά. Προσθέτουμε την γέμιση της αρεσκείας μας και ανακατεύουμε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Εδώ ήδη έχουμε επιλέξει τα υλικά της γέμισης. Χρειαζόμαστε μια σως που προτιμούν οι Κινέζοι όταν τρώνε τα γεμιστά φύλλα ρυζιού.
Εκτέλεση για κινέζικη σως για γεμιστά φύλλα ρυζιού:
Αναμιγνύουμε τα υλικά σε ένα μπωλ μέχρι να συνδυαστούν καλά. Μπορεί να μείνει στο ψυγείο σε γυάλινο δοχείο για 3 μέρες.