Φρικασέ Γαλοπούλας με Ρέβες, Αχλάδια και Μανιτάρια

Υλικά

375 gr. στήθος γαλοπούλας φιλέτο
1 1/2 κουταλιά ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
90 gr. ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
45 gr. αλεύρι
250 ml μηλίτη
90 gr. μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά τριμμένος κόλιανδρος
1 αχλάδι κομμένο σε κύβους
2 μέτριες ρέβες, ξεφλουδισμένες κομμένες σε κύβους
250 gr. μανιτάρια αγαρικά, κομμένα στα 4, χωρίς το κοτσάνι

Εκτέλεση

Κόβουμε το κρέας της γαλοπούλας σε μπουκίτσες. Ζεσταίνουμε το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ πάνω σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε τη γαλοπούλα και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας μερικές φορές, μέχρι οι μπουκίτσες μας να ασπρίσουν, για 3–4 λεπτά. Αν χρειάζεται χαμηλώνουμε τη φωτιά ώστε να μην κολλήσουν. Χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα τα βάζουμε σε ένα πιάτο. Επιστρέφουμε το τηγάνι στην μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το κρεμμυδάκι και τα σοτάρουμε για περίπου 4 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το αλεύρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τον μηλίτη, προσεχτικά γιατί θα πιτσιλίσει και ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι. Προσθέτουμε τη μουστάρδα, τον κόλιανδρο, το αχλάδι, τις ρέβες, τα μανιτάρια και την γαλοπούλα και ανακατεύουμε καλά. Σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας που και που, μέχρι η γαλοπούλα μας να ψηθεί και τα λαχανικά και το αχλάδι είναι τρυφερά, για περίπου 20 λεπτά. Τα βάζουμε σε ένα μπωλ σερβιρίσματος το οποίο έχουμε ήδη θερμάνει και σερβίρουμε αμέσως. 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top