Γαλλικά μπισκότα Madeleines
Υλικά
130 gr. ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
130 gr. ζάχαρη άχνη
4 ασπράδια αυγού
50 gr. ψιλοκομμένα αμύγδαλα
40 gr. αλεύρι
ξύσμα από μισό λεμόνι
μισό κουταλάκι Baking Powder
Εκτέλεση
Δόση για 24 Madeleines
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ σε μέτρια φωτιά, αφήνοντας το να βράσει μέχρι να πάρει ανοιχτό κάστανο χρώμα. Το κατεβάζουμε και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Χτυπάμε τα ασπράδια μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέτουμε σε αυτά το αλεύρι, το Baking Powder, τα αμύγδαλα, το ξύσμα του λεμονιού και τα ανακατεύουμε καλά. Μόλις ενσωματωθούν ρίχνουμε και το ζεστό ARISTON, ΒΟΥΤΥΡΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνουμε το μείγμα σε μια μπασίνα σκεπασμένο με μεμβράνη στο ψυγείο για ένα βράδυ. Την επόμενη μέρα ανακατεύουμε λίγο και γεμίζουμε τα 2/3 από τις φόρμες για Madeleines.
Ψήνουμε στους 200°C για 5 λεπτά και κατόπιν στους 180°C για ακόμα 10 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.