Φράουλες ΡΩΜΑΝΟΦ
Υλικά
1 κιλό φράουλες
2 κουταλιές σούπας ζάχαρη
200 gr. παγωτό βανίλια (Care D’Or)
250 gr. κρέμα σαντιγί
3 κουταλιές Liqueur Cointreau
Εκτέλεση
της Χρύσας Παραδείση
Πλένουμε τις φράουλες και αφαιρούμε το κοτσανάκι. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Χτυπάμε το παγωτό ωσότου γίνει αφράτο. Προσθέτουμε την κρέμα σαντιγί και ανακατεύουμε ελαφρά.
Προσθέτουμε το Liqueur και τις φράουλες κρατώντας μερικές για το γαρνίρισμα.
Ανακατεύουμε και μοιράζουμε τις φράουλες Ρομανώφ σε 6–8 ποτήρια σαμπάνιας ή κρυστάλλινα μπωλ. Γαρνίρουμε με ολόκληρες φράουλες και σερβίρουμε αμέσως.