Φασόλια Μαυρομάτικα με Πληγούρι και Κοτόπουλο
Υλικά
1 φλιτζάνι πληγούρι
1 πακέτο φιλέτο κοτόπουλο
1 φλιτζάνι βρασμένα μαυρομάτικα φασόλια
1 κόκκινη πιπεριά
προαιρετικά λίγο κύμινο
3 μέτρια κολοκυθάκια, σε κύβους
3 κρεμμυδάκια
λίγο δυόσμο (φρέσκο ή ξηρό)
αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές χυμό λεμόνι
3 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο κοτόπουλο, το πασπαλίζουμε με κύμινο και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με λίγο λάδι. Σκεπάζουμε το τηγάνι σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ψηθούν για 10 λεπτά. Όταν κρυώσει το κοτόπουλο, το κόβουμε λωρίδες. Βάζουμε νερό με αλάτι στην κατσαρόλα και βράζουμε το πληγούρι για 20 λεπτά. Στο τηγάνι που σωτάραμε το κοτόπουλο προσθέτουμε 2 κουταλιές ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ακόμα και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε ροδέλες και τα κολοκυθάκια σε κύβους. Βάζουμε σε ένα μπωλ το σουρωμένο πληγούρι, τα μαυρομάτικα βρασμένα, το κοτόπουλο σε λωρίδες, την κόκκινη πιπεριά σε κύβους, τα κρεμμυδάκια με τα κολοκυθάκια αφού τα έχουμε αλατοπιπερώσει, και το δυόσμο. Το ARISTON, ΦΥΤΙΚΑ ΕΛΑΙΑ ME 5% BOYTYΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ που έχει μείνει στο τηγάνι το χτυπάμε με το λεμόνι, περιχύνουμε το φαγητό μας και σερβίρουμε.