Κρεμ Καραμελέ σε φορμάκια
Υλικά
3 αυγά
6 κουταλιές ζάχαρη
550 gr. χλιαρό γάλα
1 κουταλιά νερό
Εκτέλεση
Της Βάβας Ρενιέρη
Σε ένα μπωλ σπάμε 3 αυγά και ρίχνουμε 3 κουταλιές ζάχαρη. Τα χτυπάμε με το πιρούνι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το χλιαρό γάλα και ανακατεύουμε.
Για να κάνουμε την καραμέλα ρίχνουμε σε ένα ρηχό τηγάνι 3 κοφτές κουταλιές ζάχαρη και μία κουταλιά νερό. Ανακατεύουμε στο μάτι μέχρι να καραμελώσει και το βγάζουμε αμέσως από την φωτιά για να μη μαυρίσει. Μοιράζουμε την καραμέλα στον πάτο από τα κυπελλάκια.
Με μεγάλη κουτάλα βάζουμε το μείγμα του γάλακτος στα φορμάκια. Τοποθετούμε τα φορμάκια σε ένα μεγάλο ταψί με χλιαρό νερό (bain marie). Βάζουμε στο φούρνο στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά.
Τρώγεται χλιαρή ή κρύα.