Coleslaw — Λαχανοσαλάτα

Υλικά

1/2 λάχανο

3 καρότα

2–3 φρέσκα  κρεμμυδάκια

4 κουταλιές μαγιονέζα

4 κουταλιές γιαούρτι full fat

3 μικρά κουταλάκια μουστάρδα  ΕΚΜΑ

3 μικρές κουταλιές ξύδι

3 μικρές κουταλιές ζάχαρη‑μαύρη αν έχετε

1/4 φλυτζανιού γάλα

Εκτέλεση

Συνταγή της Κυρίας Sylvia Nava — Γερμανία  

Αυτή η υπέροχη φθινοπωρινή συνταγή είναι χρήσιμη για τα Κυριακάτικα τραπέζια αυτής της περιόδου. Έχει γλυκόξινη γεύση και αρέσει πολύ.

Ψιλοκόβετε το λάχανο και το στραγγίζετε καλά. Τρίβετε τα καρότα στον τρίφτη και ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια. Αλατίζετε το λάχανο και το στρίβετε ελαφρά πριν το ενώσετε με τα υπόλοιπα λαχανικά. Ανακατεύετε 4 κουταλιές μαγιονέζα, 4 κουταλιές γιαούρτι,3 μικρά κουταλάκια μουστάρδα, 3 μικρά κουταλάκια ξύδι, 3 κουταλάκια ζάχαρη και 1/4 φλυτζανιού γάλα. Προσθέτετε την σως στα λαχανικά σας και βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Μπορείτε να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι, καθώς και να αντικαταστήσετε το ξύδι με λεμόνι. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε μήλο σε λεπτά φετάκια. Συνοδεύει τέλεια τα ψητά σας και μπορεί να διατηρηθεί για κάμποσες μέρες. Μπορείτε να την προσθέσετε και στο σάντουιτς σας για αλλαγή! 

Share

Μοιράσου την συνταγή
Scroll to Top